1 de juny 2009

DE FOLGAROLES AL MONESTIR DE ST. LLORENS DEL MUNT


Aquesta ruta és d'aquelles que quan la fas veus realment les coses fantàstiques que tenim a la comarca d'Osona.
Nosaltres l'hem fet circular passant pel poblat Ibèric de Puigcastellet on les restes del poblat es conserven en un estat excel.lent i si us agrada el tema dels fòssils és impressionant per la quantitat que s'hi troben. Continuem pel camí fins arribar al monestir de Sant Llorens del Munt. Del poblat al monestir hi ha aproximadament uns 4 kms. amb molt poc desnivell.
Sant LLorens havia esta un antic castell. Els primers documents daten de l'any 884 ( segle IX ) i més tard va passar a ser monestir.
Un cop allà hem tingut la sort de trobar al propietari i ens hi ha deixat entrar. Hem pogut veure una petita capella, que hi ha a la part d'abaix. En aquesta planta també hi ha la cuina i algunes sales on ara hi estan fent obres. També hem pujat a la planta superior on s'hi troben les habitacions, un lavabo i una biblioteca espectacular. Mirant per les finestre ens quedem impressionats per les vistes.
És hora de tornar. Una foto de grup, i una fruiteta per agafar forces. Ara gairebé tot el camí és de baixada fins arribar al gorg dels llitons. És un engorjat profund que es troba sota el pont de les bruixes del torrent del Sot Fosc. Per cert, sabeu què són els llitons? Diu la llegenda que són uns éssers màgics ( follets), negres i banyuts, que surten del gorg en dies de temporal i ataquen als vianants.
És un lloc increible, d'una gran bellesa.
Seguim, que s'ens fa tard, fins arribar al cotxe. Jo crec que hem caminat uns 9 kms. Per cert!! avui ha vingut a caminar en Joan Manel amb nosaltres, també la Belen, l'Elena, la Laura, en Joan i jo mateixa.
Fins la properaaaaaaa.