9 d’oct. 2009

FAGEDA DE LA GREVOLOSA


Hola!! Fa molt temps que no escric res al blog, i és que ja se sap, s'ha de tenir temps. Nosaltres no hem parat de fer sortides. Aquesta tardor ens hem dedicat a la caça del bolet, però en vistes de l'èxit, hem decidit tornar a caminar, tot i que un dia en vàrem trobar forces. Els llocs que hem anat a buscar bolets són..... ??? ai! ara no ho recordo. Només sé que hi havia molts pins.

Començaré per la ruta que vam fer el mes de maig a la fageda de la Grevolosa. És un itinerari molt interessant que es pot fer circular, tot i que nosaltres hem deixat un cotxe a St. Andreu de la Vola i l'altre a coll de Bracons i és en aquest punt on iniciem la nostra excursió.
Comencem a caminar i ens despista una mica un camí que baixa cap a la dreta i ja ens comencen els dubtes: què fem? A l'esquerra o a la dreta? Decidim anar a la dreta i quan portem una bona estona caminant ens adonem que no anem bé, més clar, que estem perduts. Amb l'ajuda del llibre "a peu per Osona" i una també una mica d'intuïció trobem el camí per on ha d'anar la nostra ruta. Anem endinsant-nos a la fageda i el paisatge és espectacular. El camí és agradable, fa baixada i de sobte trobem la solitària ermita de Sant Nazari. L'edifici, de planta rectangular, ja existia al segle XIV i va ser restaurat al 1920. Continuem baixant i el paisatge es va transformant, els faigs queden enrere i deixen pas als oms, freixes i avellaners. La vall es va obrint i passem al vessant solell. Aviat arribem a la pista ample que va al Güell i continuem fins arribar a Sant Andreu de la Vola on finalitza la nostra aventura, que li podríem posar el títol de: "perduts a la fageda".