14 de juny 2010

ST. PERE DE CASSERRES



















St. Pere de Casserres, és un monestir que està situat en una carena en forma de península rodejada pel riu Ter. Va ser construït sobre una necròpolis del poblet que existia a St. Pere de Casserres. Actualment, està totalment reformat, s'ha obert al públic i es fan visites guiades.



La nostra excursió comença al final de la urbanització de Fussimanya. Podem deixar el cotxe a l'aparcament del restaurant i començar a caminar pel carrer que hi ha per la part d'abaix fins l'última casa que trobem.




 


 Després de la casa hi ha un corriol que trobem a l'esquerra. El camí va davallant per un bosc preciós fins que trobem una riera que hem de creuar.






Continuem pel camí,que ara fa pujada, fins anar a parar a una pista més ample. Agafem aquesta pista cap a l'esquerra, ( hi ha uns rètols informatius que ens indiquen) i després d'un Km., (més o menys), trobem un altre corriol, a la dreta. Ara si que fa pujada de debò, però un cop a dalt ens esperen les magnífiques vistes del pantà ple a vessar i això  fa que l'esforç valgui la pena, com sempre.






  

Un cop al monestir decidim no entrar, ja que estan a punt de tancar les portes, però si que ens estem una estona descansant als jardins.

  
És un lloc encantador i ens ha fet una tarda esplèndida. Som-hi!!!- diu en Joan-. Som-hi!- contestem totes. Tornem pel mateix lloc fins a Fussimanya en Joan, Laura, Elena, jo i avui també ha vingut la Cristina, una amiga d'en Joan que diu que repetirà i nosaltres esperem que així sigui. Salut per a tothom i fins la pròxima.